sreda, 28. september 2011

"It's the little things in life..."

Poletje je. Internet mi je danes ob 16h povedal, da je bilo 28 stopinj. V Ljubljani pa 24, haha! Kar nekako težko je verjeti, da ti 28. septembra, ko se odpravljaš od doma, ni potrebno s seboj vzeti niti majice na dolge rokave, kaj šele jakne!

Danes sem sicer nadvse zadovoljna sama s seboj. Enkrat toliko si lahko dovolim sebi na čast zapeti slavospev. Po naključju sem ugotovila, da so se pri SNCF (francoske železnice) v okviru praznovanja 30-letnice TGV-jev odločili za akcijo, v kateri si lahko kartico za popuste pri nakupu kart za vlak, ki načeloma velja za mlade do 25 let, sedaj omislijo (khm, omislimo) tudi tisti, ki smo stari med 26 in 30 let! Sicer gre za omejeno izdajo, na voljo je namreč samo 400.000 primerkov za celotno državo. Ampak, kartice so v prodaji od danes, naročil si jo pa lahko tudi preko interneta! In natanko to sem storila. Poskušala sem že nekaj minut čez polnoč, vendar ni šlo, je pa vsekakor delovalo danes zjutraj! Génial! Sedaj bom lahko vozovnice za vlak kupovala tudi do 60 % ceneje, juhej!

Sama s sabo sem zadovoljna tudi zato, ker mi je neke naloge pri predmetu Français pour traducteurs uspelo rešiti ravno tako dobro kot kolegom Francozom.

Zadovoljna sem tudi zato, ker mi je končno uspelo naročiti si kolo! Mesto Angers namreč vsem tistim, ki stalno ali začasno stanujejo tukaj, omogoča brezplačno izposojo kolesa za daljše obdobje, tudi do šest mesecev. Kolesa so krasna, imajo košaro in so kot nalašč za vandranje po takem vremenu, kot ga imamo sedaj, še bolj pa so priročna za prenašanje nakupov iz trgovine do doma. Mojemu domu najbljižja trgovina se namreč nahaja okoli 15 minut hoda stran, pa še to je le manjši Carrefourček. Do kake večje trgovine imam še dlje. Da ne bo pomote, nisem tako lena, da se mi ne bo ljubilo 15 minut hoditi do trgovine, a veliko lažje je prenašati n kilogramov nakupljene hrane, če imaš kolo. Torej, v petek grem po kolo! Zdaj mi preostane le še razmišljanje, če bi raje vijoličastega ali zelenega ... (obstajajo še modri in rumeni). No, če bo sploh še kaj na izbiro.

Med drugim sem danes svoji sobici dodala svoj pridih, pri čemer sem se držala načela "Dots are the new black" in tulele je rezultat (za ostale predele mi je zmanjkalo papirja, bom morala po novega, saj ni drag):





Mogoče je videti kot stanovanje od kakšne babice, ampak meni je strašansko všeč!
Na manjšem vrtičku, ki je pred hišo (če si nekaj loncev, v katerih rastejo začimbe, sploh zasluži to ime) sem nabrala baziliko, rožmarin in majaron in jih takole posušila, zdaj imam pa naravno posušene začimbice v lončkih!



"It's the little things in life..."
Bonne nuit.

3 komentarji: